Alkmaarse muzikanten in Darmstadt en Troyes

Eind oktober vertrokken 6 Alkmaarse jongeren naar onze Duitse zusterstad Darmstadt om deel te nemen aan het Europees Jeugdorkest Darmstadt (EJOD). Het EJOD is een projectorkest dat ieder jaar wordt georganiseerd door de stad Darmstadt en bestaat uit muzikanten uit alle zustersteden van Darmstadt. Na een serie repetities vond op 19 oktober een eerste en succesvol concert plaats in de Orangerie. Daarna reisden de muzikanten af naar een andere Alkmaarse zusterstad; Troyes, Frankrijk. Van onze collega's in Darmstadt kregen wij te horen:

"Voor het bezoek van het orkest in Troyes van 20 tot 22 oktober was een mooi en gevarieerd programma voorbereid. Naast het concert in de prachtige balzaal van het stadhuis en een interessante stadswandeling door het historische centrum van Troyes bezocht het orkest ook een groot concert van een koor met meer dan 700 leden van scholen uit de omgeving, wat de aftrap was van het plaatselijke muziekfestival. Op 22 oktober vertrok het orkest terug naar Darmstadt. De jonge muzikanten waren vermoeid, maar hadden prachtige en mooie ervaringen opgedaan."

Het AUC heeft deze muzikale uitwisseling van harte ondersteund. Vanuit het bestuur was ook een delegatie aanwezig in Troyes. Dit jaar bestaan de stedenbanden tussen Alkmaar en Troyes immers 60 jaar. Het AUC heeft enorm genoten van het concert en hoopt dat de muziek onze zustersteden nog lang mag verbinden.