Afsluiting pop-up museum over Truus Wijsmuller en Eli Prins

betreft: Algemeen nieuws

Medio september vond de afsluiting plaats van het pop-up museum over Truus Wijsmuller-Meier en Eli Prins in het oude Oilily-gebouw. In dit museum aan het Waagplein werd in woord en beeld het leven getoond van Truus Wijsmuller, de vrouw die 10.000 kinderen uit de handen van de nazi’s heeft gered. Het Alkmaars Uitwisselings Comité had in dit pop-up museum een expositie ingericht over het leven van Eli Prins, de grondlegger van de contacten tussen Alkmaar en Bath in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog.

Veel Alkmaarders, regiogenoten en kaasmarktbezoekers hebben het museum bezocht om meer te weten te komen over beide oorlogshelden. Daarnaast konden zij via foto’s van fotografen uit de zustersteden kennis nemen van de Alkmaarse zustersteden.

Tijdens de afsluitende borrel voor de vrijwilligers van het museum heeft John Ibink, penningmeester van de Stichting Truus Wijsmuller, alle aanwezigen en vooral de vrijwilligers bedankt voor hun medewerking. Ook Dick Jan Braaij, voorzitter van het Alkmaars Uitwisselings Comité, heeft het woord gevoerd en de stichting ervoor bedankt voor de prettige samenwerking. Hij sprak de hoop uit dat ook in de toekomst de samenwerking voortgezet kan worden.
Meer info: www. tantetruusishier.nl