Alkmaarse judoka’s succesvol in Bath

betreft: Bath

Eind juli heeft een vijftal judoka’s van Randers Budosporten deelgenomen aan de Western Area International Open en de aansluitende trainingsstage in de Engelse zusterstad Bath. Het internationale toernooi werd georganiseerd door een afdeling van de Britse Judobond. De organisatie van de trainingsstage was in handen van Team Bath, de sportafdeling van Bath University.

Omdat er tijdens het toernooi punten te verdienen waren voor plaatsing voor de Britse kampioenschappen kregen de Alkmaarse judoka’s de kans zich te meten met de top van Groot-Brittannië. Dit ging de judoka’s zeer goed af. Ze wisten allemaal beslag te leggen op de eerste plaats. Trainster Linda Klaver wist ook al haar partijen te winnen en won het goud bij zowel de senioren als de veteranen.

Trainingsstage
In de twee volgende dagen namen de judoka’s nog deel aan de trainingsstage van Team Bath. Verdeeld over drie trainingen werd nog zes uur lang gejudood met de meeste deelnemers van het toernooi en daarbij ook de Full time selectie van Team Bath.

Waardevolle vriendschappen
Op de mat werd niet alleen veel geleerd, er werden ook nieuwe vriendschappen gesloten. De tijd naast de tatami was misschien nog wel waardevoller. In een zeer warm gastgezin leerden de judoka’s over de Engelse school en sportcultuur door de ogen van hun leeftijdsgenoten. Tussen de trainingen door werd kort de prachtige binnenstad van Bath aangedaan en kon een bezoek aan Alkmaar Garden uiteraard niet uitblijven.