Artikel over jumelage in maandblad Press’ Troyes

betreft: Troyes

In het maandblad Press’ Troyes verscheen deze maand een interessant artikel over de zes zustersteden van Troyes. Delegaties uit deze zes steden waren in september 3 dagen in Troyes en werden tijdens dit bezoek geïnterviewd over hun beweegredenen om zich in te zetten voor de jumelage.

Naast Dick Jan Braaij, voorzitter van het Alkmaars Uitwisselings Comité (AUC), waren dit de burgemeesters van Tournai (België), van Darmstadt (Duitsland), van Zielena Góra (Polen), van Chesterfield (UK) en van Brescia (Italië).

Dick Jan Braaij over de contacten met de zustersteden: “De uitwisselingen met de zustersteden vinden plaats op het gebied van onder meer sport, muziek, scouting en diverse beroepsgroepen. Ook zijn er veel uitwisselingen van leerlingen en studenten op verschillende niveaus. Daarnaast wil het AUC in de toekomst ook werken aan thema’s als duurzaamheid, klimaatverandering en opvang van vluchtelingen. De thema’s van de contacten met Troyes en ook met Darmstadt, zijn na bijna 65 jaar nog steeds actueel: het bewaren van de vrede, solidariteit, de Europese gedachte door bijvoorbeeld culturele uitwisselingen. Dit zijn precies de thema’s die op dit moment nog steeds actueel zijn.”