Atleten van Hylas naar Tata voor minimarathon

betreft: Tata

Begin augustus heeft atletiekvereniging Hylas weer deelgenomen aan de jaarlijkse minimarathon in Tata. Het uitwisselingsweekend vond plaats van 4 tot 7 augustus. Ook de andere zustersteden van Tata (Gerlingen, Dammarie-Les-Lys, Arenzano, Szováta, Pinczow, Magyarkanizsa en Szogyen) namen hieraan deel. Na eerdere bezoeken is er een mooie band ontstaan tussen deelnemende atletiekverenigingen.

De afgelopen drie jaar heeft Tim Tesselaar de halve marathon gewonnen. Ook dit jaar stelt Tim niet teleur met een zwaarbevochten winst op de halve marathon. Door het uitvallen van Maik als loper, heeft Tim ook de eerste 2 delen van de estafette gelopen. Hierop wordt hij samen met Thijmen 2e. Op de halve marathon is Raymond op de 5e plaats binnen gekomen en hiermee wordt hij tweede in zijn leeftijdsklasse. De andere lopers Jan-Arie en Joost scoren ook mooie top 5 klasseringen op de 13,6 km waarbij Jan-Arie zelfs als eerste op het podium komt in zijn leeftijdscategorie. Na de prijsuitreiking maken de Alkmaarders kennis met een lokaal wijnfestival met regionale lekkernijen (veel visgerechten).

Excursies

Op de zondag gaat de groep naar Győr, een historische stad aan de Donau, en op de maandag naar de Hongaarse hoofdstad Budapest, met een kleine uitstap naar het atletiekstadion waar het WK Atletiek gehouden wordt.