Badminton Club Bath op bezoek bij Poona voor internationaal toernooi

betreft: Bath

Medio oktober was de Badminton Club Bath na een afwezigheid van vijf jaar weer op bezoek bij de Alkmaarse badmintonclub Poona. De ontvangst was donderdagavond 12 oktober in café De Pomp, onderdeel van Het Oude Gemaal. Dat was een voltreffer want iedereen bleek zeer geïnteresseerd in de historie van de polders en sommigen bovendien in de grote verscheidenheid aan biertjes. Aansluitend maakten vijf van de gasten gebruik van het aanbod om mee te spelen tijdens het laatste stukje van de reguliere badmintonavond van Poona.  

De vrijdag stond in het teken van een bezoek aan het Zuiderzeemuseum en hoewel de weersverwachting bedroevend was, kon het speciaal voor de groep samengestelde programma afgewerkt worden. Vooral de rondleiding met de enthousiaste gids viel erg in de smaak. ’s Middags kon iedereen op eigen gelegenheid nog even Enkhuizen in, voordat de terugreis naar de gastadressen werd aanvaard. ’s Avonds was er een gezamenlijke maaltijd in Brasserie ’t Groen in Heiloo.

Badmintoernooi
De zaterdag begon met een drie uur durend badmintontoernooi, dat in goede sfeer en zonder ongelukken verliep. Na het samenzijn in Baan 5 (de bar) met de prijsuitreiking konden allen naar de Grote St Laurenskerk, die om drie uur speciaal voor het gezelschap even openging. Zo konden clubleden met de gasten Het Grote Raam bekijken. Dat maakte zichtbaar indruk op de Engelse gasten en op de clubleden die het nog niet hadden gezien. De rest van de middag hebben de deelnemers in groepjes de binnenstad van Alkmaar bekeken. Aan het begin van de avond toog het hele gezelschap naar De Sociëteit aan het Luttik Oudorp, waar een Indisch buffet wachtte. Aansluitend was er een internationaal georiënteerde pubquiz die veel hilariteit en de te verwachten chaos met zich meebracht, tot algemeen genoegen.

Brunch op het strand
Op zondag was de afsluitende brunch aan het strand, ditmaal in Egmond aan Zee. Voor een strandwandeling was gezien de zeer harde wind weinig animo. Aan het begin van de middag namen de badmintonners afscheid van elkaar, waarna een deel van de gasten naar Schiphol werd gebracht en de rest naar het station, want de helft van het gezelschap reisde per Eurostar!

Uitnodiging voor tegenbezoek
Secretaris Geert ten Dam van badmintonclub Poona: ‘Hoewel de omvang van het gezelschap aan beide zijden beperkt was, zagen we nieuwe gezichten zowel uit Bath als bij ons. Op zaterdag was de belangstelling met ruim 25 deelnemers zelfs royaal. De uitwisseling was buitengewoon geslaagd; onze vrienden uit Bath genoten er zichtbaar van. We werden vrijwel onmiddellijk uitgenodigd om de volgende keer naar Bath te komen, in dichtvorm nog wel!’