Bath barrel organ terug naar Alkmaar

betreft: Alkmaar

Het gerestaureerde Barrel Organ staat klaar om weer van Bath naar Alkmaar vervoerd te worden. Het orgeltje dat in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog werd ingezet om geld in te zamelen voor verarmde inwoners van Alkmaar, stond jarenlang in de hal van ons stadhuis maar is nu in Bath gerestaureerd en komt begin mei weer terug naar Alkmaar.

Afgelopen donderdag heeft de Bath-Alkmaar Twinning Association in het stadhuis van Bath een farewell party georganiseerd voor het Barrel Organ. Ook is stilgestaan bij de 75-jarige vriendschapsband tussen beide steden.

Concert voor de Voedselbank
Zaterdag 21 mei staat het orgeltje centraal tijdens het benefietconcert ‘Circle of Music’ in de Grote Sint Laurenskerk. Diverse artiesten treden op, waaronder Big Band Miss Jones, sopraan Karin ten Cate en singer/songwriter Elise Mannah en ons eigen Regionaal jeugdorkest Artiance onder leiding van dirigent Otto de Jong. De opbrengst van dit speciale concert is voor de Voedselbank. Zo is de cirkel weer rond. Kaarten voor het concert kosten € 25,- en zijn te bestellen via www.grotekerk-alkmaar.nl