De eerste uitwisselingen van 2024 staan alweer op de agenda!

betreft: Algemeen nieuws

Het Alkmaars Uitwisselings Comité (AUC) kijkt met veel genoegen terug op een succesvol 2023 waaraan veel Alkmaarse organisaties hebben bijgedragen. In het kader van 450 jaar Alkmaars Ontzet en het feit, dat zowel de stedenband met Darmstadt alsook die met Troyes 65 jaar bestonden, heeft het AUC in oktober delegaties uit de vijf partnersteden uitgenodigd voor een lang weekend in Alkmaar. Tijdens dit weekend werd in samenwerking met de VNG een seminar georganiseerd over duurzame contacten.

Ook is gezamenlijk de Tree of Freedom geplant in het Victoriepark. Naast een cultureel programma heeft de delegatie uit Bath bovendien een bezoek aan Hortus Alkmaar gebracht om contacten te leggen met natuur- en milieubeschermingsorganisaties in Bath. Het bezoek was een mooie gelegenheid om de contacten te vernieuwen en nieuwe plannen voor de komende jaren te bespreken.

Overzicht 2023

In het afgelopen jaar vonden 21 uitwisselingen plaats waaraan meer dan 200 personen deelnamen. Dat betrof zowel scholen, sportverenigingen, muziekverenigingen als bestuurlijke organisaties. Zie ook ons overzicht 2023

Ondersteuning AUC
Voor 2024 staan de eerste uitwisselingen al weer op de agenda! Wilt u ook een uitwisseling organiseren met een organisatie of vereniging in een van onze partnersteden? Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van (financiële) ondersteuning? Neem dan contact op met onze secretaris.