Jeugdvoetballers Avonvale United FC bezoeken CSV Jong Holland

betreft: Bath

CSV Jong Holland onderhoudt sinds 2007 nauwe banden met Avonvale United FC uit Bath. Jaarlijks ging de jeugd van beide voetbalclubs bij elkaar op bezoek. Na een tussenpauze door Brexit en corona, stond Pasen 2024 in het teken van de 13e uitwisseling tussen beide verenigingen. Het was weer een geslaagde uitwisseling. Een vol programma met footgolf, een schaatsclinic, bowlen, steengrillen, klimmen bij Outdoorpark De Meent, een pubquiz en uiteraard veel voetbal!

Als herinnering aan de uitwisseling werd een wanddecoratie overhandigd aan de Engelse club. Voor alle kinderen en gastouders is een beeld met opschrift van twee voetbalschoenen die samen de bal raken een permanente herinnering aan de samenhorigheid en de sterke band tussen de clubs. Na afloop waren alle deelnemers vele mooie herinneringen rijker!

Lees hier het verslag van deze mooie uitwisseling.

VERSLAG UITWISSELING 2024 CSV JONG HOLLAND MET AVONVALE UNITED FC 13E JAAR UITWISSELING TUSSEN BEIDE CLUBS

CSV Jong Holland organiseerde in 1992 haar eerste uitwisseling met Cam Everside afc. Na ruim 10 jaar kwam deze uitwisseling tot een eind. Met een tussenpauze van 2 jaar pakten we de uitwisseling op met Tetbury FC. Dat duurde tot en met 2004 toen ook daar de organisatie ophield. Sinds 2007 onderhouden we nauwe contacten met Avonvale United FC. Na een tussenpose door Brexit en corona, stond Pasen 2024 in het teken van de 13e uitwisseling tussen beide clubs.

Dag 1, vrijdag 29 maart 2024

Checklist raadplegen. Slaapkamer, check. Boodschappen, check. Telefoon opgeladen, check. Oh…zijn ze al onderweg…even kijken…ja hoor! The Vales zijn om 6.30 uur Engelse tijd vertrokken op weg naar Alkmaar. Hun route, waar ze zijn met foto’s, is te volgen via facebook. Terug naar de
checklist…nog berichten van de gastouders? Nee, alles lijkt op orde…na maanden van planning en organiseren zijn we klaar om onze gasten te ontvangen.
Rond 21.00 uur draaien de 15-persoons busjes met Engelse nummerplaten de parkeerplaats van ons complex op. Yeah! Ze zijn er! We ontmoeten en begroeten onze vrienden met alle gastouders en hun kinderen. De uitwisseling is nu echt begonnen!
The Vales hebben een lange reis achter de rug. Voor een potje voetbal zijn de mannen niet te moe. Toch gaan we snel over tot het informele welkom en het laten kennismaken met de gastouders. Daarna kiest iedereen zijn eigen weg.

Dag 2, zaterdag 30 maart 2024

Op zaterdag stond de traditionele voetbalwedstrijden tussen Avonvale United FC en Jong Holland op het programma. Het waren sportieve en leuke wedstrijden waarvan de uitslag bijzaak was. De eerste wedstrijd was Nederland-Engeland. De tweede wedstrijd werden de spelers gemixt en speelden de coaches van beide teams mee.
Na de wedstrijden konden we genieten van een heerlijke paaslunch, verzorgd door de gastouders. De lunch werd aangepakt om onze gasten officieel welkom te heten. Het is bijzonder dat mede door de warme contacten in de perioden rondom Brexit en corona, de banden sterk zijn gebleven waardoor sprake is van the revival van de uitwisseling. Namens Jong Holland hebben wij een wanddecoratie gegeven als herinnering aan de uitwisseling. Voor alle kinderen en gastouders is een beeld met opschrift van twee voetbalschoenen die samen de bal raken een permanente herinnering aan de samenhorigheid en aan de sterke band tussen de clubs.
Na de lunch speelden we footgolf. De baan was opgesteld door Thijs van Diepen, Lex Rooker en Job Thoes met beschikbare spelmaterialen. Met deze jongens heeft Jong Holland goud in handen. Wat hebben de kinderen zich vermaakt. Voldaan en tegelijkertijd moe en doorweekt van de regen, sloten we de middag voortijdig af. De oudhollandse spelen hebben we niet door laten gaan. 

’s Avonds gingen we naar de wedstrijd AZ-Vitesse. In een niet zo spectaculaire wedstrijd won AZ met 2-0. De ambiance in het stadion was geweldig.

Dag 3, zondag 31 maart 2024

gastouders. In tegenstelling tot gisteren scheen de zon maar was het ook bewolkt. Het was in ieder geval droog. Begin van de middag stond indoor schaatsen in IJsbaan De Meent op het programma, georganiseerd door InBalans schaats- en skeelerschool. In een fijne sfeer was het gezellig zwaaien en zwieren over het ijs.

Snel omkleden want einde van de middag gingen we bowlen bij De Waerd in Heerhugowaard. Ook hier strijd, spanning en sportiviteit. Aansluitend gezamenlijk steengrillen, namens Jong Holland als een dankjewel voor alle inspanningen en betrokkenheid van gastouders en de organisatie. Er werd met plezier al teruggekeken op de activiteiten en het verloop van de uitwisseling tot nu toe. Het was een fijne avond.

Dag 4, maandag 1 april 2024

De dag van de opening van Outdoorpark Alkmaar. En wij hadden kaarten. Lekker klimmen, klauteren en rollebollen. En aansluitend zwemmen bij de Hoornse Vaart. Een dag vol lachen, gieren en brullen. Voor de volwassenen was er ruimte voor een eigen invulling. Enkele gastgezinnen zijn met hun gasten naar het Openluchtmuseum in Enkhuizen gegaan.
Als afsluiting was er nog een inloopavond met een heuse voetbal pubquiz voor jong en oud. Georganiseerd door Thijs van Diepen en Lex Rooker. Gastheer was Wind Project aan de Oudegracht omdat we bij Jong Holland zelf niet terecht konden vanwege de paardenraces. Het fanatisme tussen de groepen werkte aanstekelijk. De avond werd met een glimlach afgesloten. En dat zegt genoeg!

Dag 5, dinsdag 2 april 2024

Bij Jong Holland … ‘s morgens in de vroegte (5.30 uur)…all aboard …een toeter….zwaaien.…en weg waren zij…Waarom is het afscheid nemen zo emotioneel? Teken van een hechte band tussen de clubs en de mensen die daarbij betrokken zijn. Vele mooie herinneringen rijker. Op naar Pasen 2025!!

Tot slot

We kijken terug op een geslaagde uitwisseling.

Ik bedank de vrienden van Jong Holland en het Alkmaars Uitwisselings Comité voor hun financiële bijdrage. Ook InBalans en Wind Projects bedankt voor het ter beschikking stellen van hun ruimte en actieve betrokkenheid.

Thijs van Diepen, Lex Rooker en stille kracht Job Thoes, dank jullie wel.

En last but not least…zonder gastgezinnen geen uitwisseling; enorm bedankt!!

Onno Zijp
coördinator