Korting op het boek ‘Ontsnapping naar Bath’

betreft: Bath

De vriendschapsband tussen Alkmaar en Bath is de eerste van Europa, en wellicht de oudste in de wereld. Hoe is deze historische band ook alweer tot stand gekomen? De Joodse Alkmaarder Eli Prins sprong in mei 1940 in IJmuiden op de laatste boot naar Engeland om het nazi-regime te ontvluchten, vestigde zich in Bath en heeft daar door middel van lezingen en inzamelingsacties aandacht gevraagd voor zijn noodlijdende geboortestad. Voor die inzamelingsacties werd een oud straatorgeltje gebruikt, dat na de oorlog door Bath aan Alkmaar werd geschonken.

Sinds 1945 hebben tientallen uitwisselingen op het gebied van cultuur, onderwijs, sport en kennisuitwisseling plaatsgevonden met honderden deelnemers, waaronder zelfs twee huwelijken!

Boek bestellen

De Nederlands-Engelse schrijfster Aletta Stevens heeft dit verhaal beschreven in het boek ‘Ontsnapping naar Bath’. U kunt dit boek nu bestellen voor slechts € 10,00 inclusief verzendkosten via onderstaand bestelformulier. Betaling kan via overmaking op bankrekeningnummer NL 61 RABO 0376430931 ten name van Alkmaars Uitwisselings Comité o.v.v. Ontsnapping naar Bath van Aletta Stevens.