Alkmaars Uitwisselings Comité
Welkom - Welcome - Willkommen - Bienvenue - Fogadtatás - Karşılama
© 2018 Alkmaars Uitwisselings Comité

Nieuws

Onderstaand vind u een aantal nieuwsberichten van het AUC. Het Alkmaars Uitwisseling Comité heeft naast deze website ook een Facebook pagina. De Facebook pagina zorgt voor meer interactie tussen het AUC en haar ‘vrienden’. Ook is het voor u eenvoudiger om verslagen van uitwisselingen en foto’s te delen. Recente verslagen met bijhorende foto’s vindt u vanaf 2013 op onze Facebook pagina.
In 2010 hebben dertig uitwisselingen plaatsgevonden, waaraan 525 personen hebben deelgenomen. In feite is het aantal deelnemers groter, aangezien de gastgezinnen niet in de cijfers meegenomen worden. Onderstaand vindt u een aantal persberichten over uitwisselingen die in 2010 hebben plaatsgevonden.
lees meer lees meer
Bezoek scholieren Bergama aan Murmellius gymnasium
“Zondag 7 april 2013 haalden we onze gasten, leerlingen en docenten van het Akif Ersezgin Anadolou Lisesi, op van Schiphol. Gastouders en leerlingen stonden reikhalzend naar hen uit te kijken, want de meeste leerlingen kenden elkaar al van ons bezoek aan Bergama.
Jaarverslag 2011 - 2012
Door de onzekere situatie met betrekking tot het voortbestaan van het Alkmaars Uitwisselings Comité is geen apart jaarverslag over 2011 uitgebracht. Gelukkig is aan die onzekerheid een einde gekomen door het vaststellen door de Gemeenteraad van de nota Internationaal beleid op 12 januari 2012.
lees meer lees meer lees meer lees meer lees meer lees meer
Jaarverslag 2010
Bierkade 15
Op de hoek van de Bierkade en de Keizerstraat staat een klein pand met een een- voudige bakstenen klokgevel uit het einde van de 18de eeuw. Dit ogenschijnlijk simpele pandje is in feite de bakermat van de internationale stedenuitwisseling. Voor het uitbreken van de oorlog woont hier...
Freundschaftsplakette voor Mindert Drenth
2012 Is Mindert Drenth goed gezind. Kortgeleden ontving hij een Koninklijke onderscheiding.        Nu viel hem in Darmstadt een andere eer ten deel. Hij ontving uit handen van de Oberbürgermeister van -Alkmaars zusterstad- Darmstadt, Jochen Partsch, de Freundschaftsplakette -Freundschaft in Frieden und Freiheit-. Wethouder Martin Hagen (Trots) feliciteerde hem met deze onderscheiding.
Home  |  Nieuws  |  Uitwisselingen  |  Links  |  Contact