Ontwerper van de stedenbandplaquette reist naar Bath

betreft: Bath

De onwerper Chris Freijser van de firma Haker die de plaquette van de stedenband tussen Alkmaar en Bath heeft ontworpen heeft tijdens zijn vakantie in Engeland een bezoek gebracht aan Bath om de gedenksteen met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Hij was uiteraard erg trots om zijn eigen ontwerp in onze Engelse zusterstad vereeuwigd te zien. Deze plaquette werd in mei 2023 onthuld. Ook in Alkmaar – bij de Bathbrug – is eenzelfde steen te zien. De steen in Alkmaar werd in mei 2022 onthuld ter gelegenheid van de 75-jarige jumelage tussen beide steden. 

Chris Freijser speelde, samen met Robin Haker, een belangrijke rol voor de Stichting Herdenkingssteden Joods Alkmaar. Deze stichting heeft 62 herdenkingsstenen gerealiseerd voor Joodse Alkmaarders die tijdens de Holocaust zijn vermoord. 

Chris en Robin hebben hun betrokkenheid ervaren als een eerbetoon aan de Joodse gemeenschap in Alkmaar. Zij hebben hun beste natuursteen geselecteerd en bovendien hebben zij de stichting geadviseerd over het laseren van de teksten in de stenen.

Meer informatie hierover is te lezen op de website van de stichting.