Roeiers uit Bath in Alkmaar voor roeiwedstrijd ARZV

betreft: Bath

Twintig roeiers uit Bath bezochten Alkmaar van 20 tot 24 april. Zij waren op bezoek bij de ARZV om deel te nemen aan de AA-race op zondag 23 april. De roeiwedstrijd vond plaats op het Kanaal Omval-Kolhorn, dus het traject tussen de Broekhornbrug (bij Broek op Langedijk) en de Nollenbrug. De finish was bij de roeivereniging aan de Beverdam 1, naast Kolping Boys.

De AA-Race is een jaarlijkse roeiwedstrijd over 4 kilometer rondom Alkmaar. De wedstrijd werd gevaren in meerdere heats, de eerste start was om 11.00 uur. Voor de jeugd was er een speciale jeugdheat over 2,3 kilometer. Prachtig roeiwater met fietspad langs het hele parcours. Rond 16.00 uur was de prijsuitreiking met na afloop een gezellige barbecue voor alle deelnemers.

Wederzijds

De ARZV onderhoudt nauwe banden met de Bath Minerva Rowing Club. Ook vorig jaar was een delegatie uit de Engelse zusterstad bij de jaarlijkse wedstrijd aanwezig. Afgelopen september was er een tegenbezoek van de Alkmaarders aan Bath. Volgend jaar bestaan de contacten tussen beide clubs 40 jaar!