Roeiers uit Bath in Alkmaar voor roeiwedstrijd

betreft: Alkmaar

Afgelopen weekend waren roeiers uit Alkmaars zusterstad Bath in Alkmaar op bezoek bij de ARZV om deel te nemen aan de AA-race op zondag 24 april. De roeiwedstrijd vond plaats op het Kanaal Omval-Kolhorn, dus het traject tussen de Broekhornbrug (bij Broek op Langedijk) en de Nollenbrug.

De AA-Race is een jaarlijkse roeiwedstrijd over 4 kilometer rondom Alkmaar. De wedstrijd wordt gevaren in meerdere heats, de eerste start om 11.00 uur. Voor de jeugd is er een speciale jeugdheat over 2,3 kilometer. Prachtig roeiwater met fietspad langs het hele parcours. Rond 16.00 uur komt burgemeester Anja Schouten om de prijzen uit te reiken. Na afloop is er een gezellige barbecue voor alle deelnemers.

Stadswandeling
De ARZV onderhoudt nauwe banden met de Bath Minerva Rowing Club. Na de onderbreking van twee jaar vanwege corona kan het jaarlijkse evenement dit jaar weer plaatsvinden. De ARZV organiseert voor de Engelse gasten op zaterdag 23 april een stadswandeling. De stadswandeling start met een rondleiding door de Molen van Piet, hoe Alkmaars wil je het hebben!

75-jarige stedenband   
Deze uitwisseling vormt tevens de eerste uitwisseling van het jubileumprogramma met Bath, de stedenband die ontstond in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog. Het 75-jarige jubileum is vanwege corona uitgesteld naar dit jaar. Het programma start op 11 mei met de terugkeer van het gerestaureerde ‘barrel organ’, het straatorgeltje waarmee in Bath geld werd ingezameld voor de Alkmaarse bevolking. Het hoogtepunt van het jubileum is in het weekend van 19 tot 22 mei aanstaande met het bezoek van een delegatie van de Bath – Alkmaar Twinning Association (BATA).