Roeiers uit Bath versterken de vriendschap met de Alkmaarse roeiers

betreft: Bath

Evenals voorgaande jaren brachten roeiers van de Minerva Bath Rowing Club in april weer een bezoek aan de Alkmaarsche Roei- en Zeilvereniging (ARZV) om mee te doen aan de AA-Roei Race. Deze roeirace werd gehouden op zondag 21 april; de Engelsen waren van 19 tot 22 april 2024 op bezoek in Alkmaar.

 

 

Een heerlijk en gezellig weerzien

Dit jaar kwamen er wel 17 mensen op bezoek om te roeien maar ook voor de gezelligheid. Zoals elk jaar sliepen de gasten zowel bij leden van de ARZV als in accommodaties in de stad. Dit jaar had iemand zelfs het geluk om in de molen van ARZV-lid Tom Kreuning te mogen slapen, aan de Hoornse Vaart. Uniek!

 

Vrijdag was zoals altijd de ontvangst en wederom bij Stadsstrand De Kade hebben we genoten van de gezelligheid en het lekkere eten. Af en toe even naar het station, want dan kwam er nog iemand die opgehaald moest worden! De gehuurde fietsen werden verdeeld, ‘gastouders’ aangewezen en de onvermijdelijke whatsapp-groep gemaakt!

 

Zaterdagochtend stond in het teken van de training. Iedereen die wilde roeien, ging roeien en kon zo trainen voor de wedstrijd van zondag. Nieuwe gasten kregen natuurlijk een rondleiding op de club. Koffie, thee, koek en bijpraten met heel prima weer!

 

Voor het middagprogramma verzamelden we bij de Turfmarkt waar een heuse ‘StadsSpeurtocht’ werd uitgelegd. Vijf groepen werden op pad gestuurd met foto’s van bekende Alkmaarse gebouwen en daar hoorden weer vragen bij. Zo zag iedereen (ook de Alkmaarders!) eens een andere kant van de stad, moesten zij zelf gaan vertellen aan de Engelsen wat Alkmaars Ontzet nu inhoudt, kwamen ze langs het Huis met de Kogel, een hofje, de Molen van Piet, etc. etc. De hilarische inzendingen op de vragen (zing een typisch Nederlands lied bijvoorbeeld) werden door de organisatie ontvangen en beoordeeld op originaliteit. Bij Proeflokaal de Boom was het einde alvorens we richting Javaanse Meisjes gingen voor een heerlijk diner!

 

Zondag=Racedag!

De AA-race werd geroeid op het traject van het haventje bij Broek op Langedijk tot de Nollenbrug. Alkmaarse ploegen deden het uitstekend en de boten van Minerva streden naar kunnen! Iedereen kon genieten van de onderlinge strijd en na afloop stonden de heren van de PizzaTanker heerlijke pizza’s te bakken.

Aan het eind van de dag werden de Shield en de Wooden Spoon uitgereikt. De Shield (schaal), voor de best presterende vereniging, bleef in Alkmaar en de Wooden Spoon, voor de meest discutabele actie, ging uiteindelijk naar Colin die op geheel eigen wijze de puntentelling voor zijn rekening nam.

We kijken terug op een super geslaagd weekend! Enkele Engelsen bleven nog een dag en sommigen zelfs langer(!), waardoor we nog konden roeien door de stad.

En wanneer is nu het jubileum van de vriendschap tussen beide clubs? Het 40ste jaar van de uitwisseling is aanstaande! Zodra we hier meer duidelijkheid over hebben, komen we natuurlijk in de lucht!

We bedanken het AUC voor de altijd genereuze bijdrage om alles mogelijk te maken. Het blijft een unieke vriendschap die beide verenigingen koesteren.