Stormachtig bezoek studenten Hogeschool Darmstadt aan Alkmaar

betreft: Darmstadt

Het werd een stormachtig bezoek (letterlijk en figuurlijk) van 12 studenten van de Hogeschool uit partnerstad Darmstadt van de afdeling Verkeersplanning op 13 maart. De groep studenten was 1 dag in Alkmaar in het kader van hun reist door Nederland, waarbij duurzame vervoersstromen werden bestudeerd en bezocht, met name gericht op fietspaden.

Wethouder Robert te Beest heette het gezelschap welkom in de Prinsenzaal van het stadhuis, waar ook een aantal vaktechnische presentaties werd gegeven door beleidsadviseurs van de gemeente Alkmaaar. Daarbij werd onder meer het project Het Alkmaars Kanaal gepresenteerd, maar ook het gebruik van verkeersdag om de veiligheid bij bijvoorbeeld rotondes te monitoren en te verbeteren.

Stormachtige fietstocht
Er volgde een stormachtige fietstocht met een mooi zonnetje op huurfietsen langs de verkeerspunten die belangrijk zijn voor een veilig en doorgaand fietsvervoer. De studenten waren verrast door de kwaliteit en de uitgebreidheid van het fietspadennet in Alkmaar.
’s Middag kregen de studenten een stadswandeling aangeboden, die door een gids van de Historische Vereeniging Alkmaar werd gegeven. Omdag geen van de studenten ooit Alkmaar had bezocht viel er voor hen veel te ontdekken. Na afloop werd teruggekeken op een leerzame dag.