Studenten van Inholland naar Troyes voor studiereis

betreft: Troyes

Zestien studenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde (TBK) van Hogeschool Inholland waren eind oktober/begin november in Troyes. Doel van het bezoek was kennismaking met het regionale bedrijfsleven en om samen te werken met studenten van de Université Technologie de Troyes. Ook vier docenten van en coördinatoren van het domein Techniek, Ontwerpen en Informatica waren mee om een mogelijke partnership met de universiteit verder te verkennen.

Bedrijfsbezoeken
De studenten hebben contact gelegd met de studenten van de technische universiteit van Troyes. De Université de Technologie de Troyes (UTT) biedt lesprogramma’s aan die vergelijkbaar zijn met de studie Technische Bedrijfskunde waar de Inholland-studenten bij horen. De zestien studenten zijn verdeeld in vier groepjes van vier. Elk groepje kreeg de opdracht om een dag te organiseren. Daar horen bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken bij. De studenten schrijven ook aan een verslag van hun tijd in Troyes.

Uitwisseling van kennis en ervaring
Voorzitter Dick Jan Braaij van het Alkmaars Uitwisselings Comité: “Deze uitstap naar Troyes is zeker een voorbeeld om te volgen. Het gaat om kennis, om ervaringen. Nu is het Troyes, maar we hebben ook een partnerschap met Darmstadt, ook een universiteitsstad. Mogelijk kunnen we daar ook iets ondernemen. Zo blijft Alkmaar verbonden met de rest van Europa, precies waar de partnerschappen voor bedoeld zijn.”
Dick Jan Braaij is enthousiast over de reis van de studenten naar Troyes: “Inholland kwam met dit idee en wij hebben het gefaciliteerd. Daar heeft het comité ook geld voor beschikbaar.”