uitwisselingen

Geruime tijd waren de uitwisselingen voornamelijk toegespitst op jongeren, sport en cultuur. Maar tegenwoordig zijn het uitwisselen van ideeën, deskundigheidsbevordering en het verlenen van (economische) ondersteuning minstens zo belangrijk. Nieuwe media als internet helpen een handje om nóg meer begrip te kweken tussen de inwoners van Alkmaar en haar zustersteden. Kennismaking met de andere cultuur staat daarbij voorop. Immers, we kunnen veel van elkaar leren. De steden zijn dichterbij gekomen, de mensen ook. Allemaal zijn we een deel van Europa. Met een heel speciaal plekje in het hart voor onze zustersteden.

Bekijk hier de uitwisselingen van 2023

 

Bekijk hier de folder van het AUC

 

 

UITWISSELINGEN EN ACTIVITEITEN 2022

Ter gelegenheid van de 75-jarige jumelage met Bath werd bij de Bathbrug op zaterdag 21 mei 2022 een plaquette onthuld door de burgemeester van Alkmaar en de voorzitter van de Bath-Alkmaar Twinning Association. Vervolgens organiseerde de Rotary Club Alkmaar een concert van het Regionaal Jeugdorkest in combinatie met het gerestaureerde Barrel Organ in de Grote Sint Laurenskerk. Ook was er in de zomer een foto-expositie met fotoclubs in Bath en Alkmaar, met als thema 'Alkmaar anders bekeken'. Daarnaast was de groep Alkmaarders op de Kaart in augustus naar Bath. Deze groep heeft in 2021 de speciale kaart rond Eli Prins en de 75-jarige jumelage uitgegeven. Samen met een delegatie van het AUC heeft de groep doen slaan, die Alkmaar in 1946 op 31 augustus heeft aangeboden aan de Engelse zusterstad. Ook in Bath was een een expositie met Alkmaarse fotografen met als thema 'Bath anders bekeken'.

Bekijk hier het Overzicht uitwisselingen 2022.pdf


UITWISSELINGEN EN ACTIVITEITEN 2020 & 2021

Vanwege Covid-19 zijn alle uitwisselingen in 2020 geannuleerd. Ook in 2021 konden helaas geen bezoeken aan de zustersteden gebracht worden.
Wel was er op 28 mei 2021 ter gelegenheid van de viering van de 75-jarige jumelage met Bath een bijeenkomst in De Vest met live-verbinding met de Alkmaar-Bath Twinning Committee. Tijdens deze bijeenkomst werd het boek over Eli Prins van Aletta Stevens 'Ontsnapping naar Bath' aan de loco-burgemeester van Alkmaar aangeboden. Tevens werd de kaart rond Eli Prins van AlkmaardersopdeKaart gepresenteerd.

uitwisselingen en activiteiten 2019

Alle uitwisselingen en activiteiten tussen de zustersteden en Alkmaar in 2019 kunt u terugvinden in onderstaand document.

Uitwisselingen 2010-2017

Bent u benieuwd welke uitwisselingen er eerder hebben plaatsgevonden tussen
Alkmaar en haar zustersteden?
Voor een compleet overzicht van alle uitwisselingen in de periode 2010-2017
klikt u op het PDF bestand hieronder: