uitwisselingen

Geruime tijd waren de uitwisselingen voornamelijk toegespitst op jongeren, sport en cultuur. Maar tegenwoordig zijn het uitwisselen van ideeën, deskundigheidsbevordering en het verlenen van (economische) ondersteuning minstens zo belangrijk.

Nieuwe media als internet helpen een handje om nóg meer begrip te kweken tussen de inwoners van Alkmaar en haar zustersteden. Kennismaking met de andere cultuur staat daarbij voorop. Immers, we kunnen veel van elkaar leren. De steden zijn dichterbij gekomen, de mensen ook.

Allemaal zijn we een deel van Europa. Met een heel speciaal plekje in het hart voor onze zustersteden.

UITWISSELINGEN EN ACTIVITEITEN 2022

Als uitvloeisel van de 75-jarige jumelage met Bath organiseert de Rotary Club Alkmaar op zaterdag 21 mei 2022 een concert van het Regionaal Jeugdorkest in combinatie met het gerestaureerde Barrel Organ in de Grote Sint Laurenskerk. Hier is de Rotary Club Bath bij uitgenodigd. Ook vindt in mei een foto-expositie plaats van de fotoclubs in Bath en Alkmaar. Het thema van de expositie is 'Alkmaar anders bekeken'.

Eind augustus vertrekt de groep Alkmaarders op de Kaart naar Bath. Deze groep heeft in 2021 de speciale kaart rond Eli Prins en de 75-jarige jumelage uitgegeven. Nu gaan zij naar Bath om de gong te slaan, die Alkmaar in 1946 op 31 augustus heeft aangeboden aan de Engelse zusterstad. De fotoclubs in Bath organiseren een expositie met Alkmaarse fotografen met als thema 'Bath anders bekeken'.
Voor meer uitwisseling in 2022 klik hier

UITWISSELINGEN EN ACTIVITEITEN 2020 en 2021

Vanwege Covid-19 zijn alle uitwisselingen in 2020 geannuleerd. Ook in 2021 konden helaas geen bezoeken aan de zustersteden gebracht worden.
Wel was er op 28 mei 2021 een digitale viering van de 75-jarige jumelage met Bath via een live verbinding. De geplande foto-expositie van de fotoclubs in Bath en Alkmaar wordt verschoven naar 2022.

uitwisselingen en activiteiten 2019


Alle uitwisselingen en activiteiten tussen de zustersteden en Alkmaar in 2019 kunt u terugvinden in onderstaand document.


Uitwisselingen 2010-2017

Bent u benieuwd welke uitwisselingen er eerder hebben plaatsgevonden tussen
Alkmaar en haar zustersteden?
Voor een compleet overzicht van alle uitwisselingen in de periode 2010-2017
klikt u op het PDF bestand hieronder: